Hoe begin ik?

No Comments 2390 Views1


Wanneer je aan slag gaat met gebaren dan is dat super! Maar met welke gebaren start je en met hoeveel? Esther Sluijsmans (babygebaren docente en babycoach) schrijft hierover af en toe een korte blog om je kennis te laten maken met babygebaren. Vandaag: deel 5!   

Babygebaren | deel 5:
Hoe begin ik?

Met welke en hoeveel gebaren begin ik

Wanneer je aan slag gaat met gebaren dan is dat super! Maar met welke gebaren start je en met hoeveel? Begin met een stuk of 4 tot 5 gebaren. Neem een situatie dat vaker op een dag voorkomt. Bijvoorbeeld bij het ‘eten en drinken’. Deze situatie is herkenbaar voor je kind en doen jullie dagelijks. Steeds wanneer je met je kindje aan tafel gaat en vertelt dat jullie gaan eten, maak je ook het gebaar van eten. Zo weet je vast ook het gebaar van ‘drinken’ en ‘lekker’. Wil je nog andere gebaren van woorden weten rondom het eten en drinken, bijvoorbeeld: klaar, brood, melk of op? Stuur mij een persoonlijk bericht via www.facebook.com/ikgebaar en ik help je graag met het uitbreiden van je gebaren woordenschat.

——–

Op vrijdag 26 januari start de 8 wekencursus Muziek op Schoot PLUS voor kindjes tussen de 10 maanden en 2 jaar. Muziek op Schoot PLUS is veel muziek, liedjes, spelletjes en dat allemaal ondersteund met gebaren gegeven door Eveline Arnold en Esther Sluijsmans. Heb je interesse in deze bijeenkomsten kijk op http://www.zingspeelgebaar.nl/tips-trucs/muziek-en-babygebaren/.

———

Esther Sluijmans

“Ik ben moeder van 4 dochters. Ik werkte ruim 15 jaar als logopediste op een school voor kinderen met spraak- en taalmoeilijkheden. Al onze eigen kinderen heb ik met plezier opgevoed met gebaren. Omdat dit me zo aansprak heb ik in 2013 de opleiding babygebarendocent gevolgd en me aangesloten bij ‘Zing, Speel en Gebaar’. Ik geef regelmatig cursussen en workshops over communiceren met zeer jonge kinderen waarbij de nadruk ligt op het gebruik van gebaren en het leren kijken naar andere vormen van lichaamstaal die het kind laat zien. Daarnaast ben ik babycoach (www.debabycoach.com) en probeer ik ouders te helpen en coachen wanneer het ouderschap anders loopt dan verwacht of ze hulpvragen hebben rondom hun baby.”

Wil je een bijeenkomst of workshop volgen kijk op www.zingspeelgebaar.nl of www.facebook.com/ikgebaar voor activiteiten in de omgeving Maastricht en omstreken.

Babygebaren